Inspiration til udeundervisning

I forbindelse med den gradvise kontrollerede genåbning af skoler, skal en del af undervisningen foregå udenfor. Vi har derfor samlet materiale til inspiration for lærere og pædagoger, der kan bruges i udeundervisningen.

Siden opdateres løbende med nye ideer og inspiration - så vend gerne tilbage...

Undervisning udenfor

Sjove udeaktiviteter og lege til din undervisning – Målrettet alle fag

Bettina Lerche har udviklet 10 fantastiske lege og aktiviteter målrettet din undervisning. De kan anvendes lige NU, da de er udviklet til, at eleverne overholder sundhedsmyndighedernes krav om afstand.

Legene er alle forskellige og har deres egen charme, og du kan bruge dem i alle fag – De styrker elevernes faglighed, sociale kompetencer og er udviklet med tanke på, at det skal være sjovt at lære!

Hent legene her:

Vi vil anbefale, at du også læser hendes guide ”Hvordan du strukturerer din udeundervisning”

Undervisning udenfor

Inspiration i alle fagene til undervisning ude og inde

Hos emu.dk kan du nu finde inspiration til din undervisning for 1-5 klasse. Der er inspiration til udendørs undervisning, samt ideer til undervisning indenfor med god afstand.

Undervisning ude og inde​

Emu har også samlet en række links til undervisning udenfor. Her er der inspiration til lærere og pædagoger.

Undervisning udendørs​

Forløb - Find figurer i naturen

Geometri kan sagtens flyttes udenfor i skolegården eller ud i naturen. Se her hvordan du nemt kan lave et forløb, hvor eleverne viser, at de har forstået hvad geometriske figurer er.

Hent vejledningen⬇️

Undervisning udenfor

Sådan strukturer du din udeundervisning

Bettina Lerche arbejder på Vedbæk Skole. Bettina har stor erfaring med udeundervisning og hun har lavet denne praksisguide om undervisning udenfor. Læs praksisguiden og få inspration til din udeundervisning, samt hjælp til hvordan du strukturer undervisning i et anderledes undervisningsmiljø.

Forløb - Sådan laver du et insektleksikon

Book Creator og iPad er alt hvad I skal bruge for at tage ud i naturen og lave et insektleksikon.

Del eleverne op i mindre grupper. Hver gruppe skal vælge et insekt de skal finde, for eksempel en Mariehøne (Det er en god ide at have et back-up insekt, hvis nu det valgte ikke lige kan findes).

Følg herefter vejledningen

Sæt dansk i bevægelse

På nedenstående link kan du læse en digital version af bogen, Sæt dansk i bevægelse - udeundervisning med 100 læringsmål. Den er fuld af inspiration og gode ideer til udeundervisningen.

Sæt dansk i bevægelse​

Uderummet som læringsarena

Se naturskolen fortælle om uderummet som en læringsarena. Rammerne er selvfølgelig anderledes, når man bevæger sig ud fra klasserummet. Se videoen hvor naturskolen fortæller om hvordan mål, udstyr og arbejdsark, kan være med til at skabe en struktur omkring udeundervisningen.

Flyt undervisningen udenfor​

Naturskolens udeskole hotline

Naturskolerne har oprettet en udeskole hotline, som vil være åben på hverdage mellem kl. 14 og 15.
Mandag, tirsdag, onsdag og fredag på tlf. 45 80 59 26 (Raadvad Naturskole) Torsdag på tlf. 45 82 28 56 (Rude Skov Naturskole)

Hvis du ringer til vores hotline, kan du få sparring på aktiviteter og udeundervisning. Du kan også få hjælp til at finde rundt i det hav af ideer, der er rundt omkring på nettet.